haaa, sina in the house :D So hari ni jom kita try buat triffle 3 lapis ni. sedap dan senang :)
3 lapis ni sebenarnya lapisan pertama dia ada kek, Kek ni tak payah lah susah susah buat, beli je yang kat kedai tu. Lapisan kedua ada kustard. Lapisan ketiga ada jelly, yang jelly ni ada mcm2 perisa jual kat kedai. pilih je nak yang mana.
sooo, ini bahan bahannya:
LAPISAN KEK:
Act, apa apa kek pun boleh, marble kek ke.. cuma setakat niSina rasa pandan chiffon lah yang the best. Apa apa pun, ikut
tekak masing masing ye :D
LAPISAN KASTARD:
tak suka manis. Boleh adjust ikut suka.
Menggunakan tin yang sama, sukat 1 tin air masak.
LAPISAN JELLY:
2 cawan air- 1 cawan air masak, 1 cawan air cocktail.
Cara-cara:
LAPISAN PERTAMA : KEK
cantik, guna bekas kaca. Potong tu jgn tebal sangat, tapi
jgn nipis sgt pulak, sedang sedang je, kay?
LAPISAN KEDUA: KASTARD
sederhana.
*sina tambah sukatan air sebab sengaja nak kastard tebal.api and straight terus letak kat atas kek yang kita dah susun td
*jgn ikut style sina ni, sebab sina sengaja tebalkan kastard.
pergi goyang kaki tengok tv. haha. Sila tapis cocktail tu.
Tapi jgn buang air dia, kita nak guna dua dua air and buah dia
Ni supaya nnti jelly tu melekat dgn kastard ni :)
LAPISAN JELLY:
cocktail tu. Guna air cocktail bagi rasa sedap sikit..
masak, 1 cawan air cocktail dan serbuk jeli.
hmm. nyum nyum, sedapp.
cubalah, tak rugi tauu :D
P/S: ignore je gambar ni. Sina sengaja buat kastard tebal, hihi. sebenarnya tak tebal mana pun kalau ikut resipi asal. Ni tebal sangat smpai tenggelam kek kat bawah
No comments:
Post a Comment